De Berk
Hondenschool

Cursusaanbod en tarieven 

Groepslessen gaan door vanaf tenminste drie aanmeldingen. 

Privéles sport (agility / hoopers):

Tarief: €20,- per les. €120,-          |          Aantal lessen: 6 x 30 min          |          Aantal deelnemers per groep: 1-2

Voor specifieke vragen over sport, privétraining of gedrag. Lessen zijn op afspraak en je mag met max. 2 personen aanwezig zijn. Informeer altijd eerst naar de mogelijkheden m.b.t. je vraag.

 

Puppycursus: 

 Tarief: €120,00          |          Aantal lessen:10          |.         Aantal deelnemers per groep: 6 

 In deze training leert je puppy alle basisvaardigheden die erg handig zijn in het dagelijks leven. Denk aan onder andere ‘zit’, ‘af’, ‘wachten’, ‘hier komen’ en aan de lijn lopen. Deze vaardigheden zijn ook een voorwaarde voor als je door wil gaan met één van onze vervolgtrainingen. Een pup heeft nog veel rust nodig en heeft veel nieuwe prikkels te verwerken in het begin (de auto in, nieuwe omgeving, nieuwe geuren, andere honden, nieuwe oefeningen). De lessen zullen daarom in het begin korter zijn dan een uur.

 Voorwaarden puppycursus:

· Leeftijd: De pup is tussen de 8 en 16 weken oud.

 Heb je de puppycursus een aantal jaren geleden al eens gedaan? of is je hond geen pup meer en wil je toch de basisvaardigheden op een juiste manier aanleren om mee te kunnen doen met één van de vervolgcursussen? Meld je dan aan voor ‘Cursus basis’. 

 

Basiscursus: 

 Tarief: €100,00          |          Aantal lessen: 8          |          Aantal deelnemers per groep: 6

Bijzonderheden: Voor honden die puppycursus hebben gedaan maar lang niet hebben getraind en die willen gaan sporten of verder trainen met de hond (verplichte opfriscursus).

In deze training leren we de hond de basisvaardigheden die belangrijk zijn voor deelname aan de vervolgcursussen. Dit zijn onderdelen die ook in de puppytraining voorkomen maar die de hond goed onder de knie moet hebben om mee te mogen doen met de vervolgcursussen. Je leert er ook handige basisvaardigheden als wandelen zonder trekken en terugroepen van de hond. 

Voorwaarden basiscursus: 

·      Hond mag niet agressief zijn naar andere honden of mensen. Neem in dit geval eerst privébegeleiding.  

·      De hond kent de basisvaardigheden ‘zit’ en ‘af’.

·      De hond is geen pup meer.

 

Vervolgcursus: 

 Tarief: €100,00          |          Aantal lessen: 8          |          Aantal deelnemers per groep: 6 

In de vervolgtraining worden de vaardigheden uit de puppy- of basistraining verfijnd. Waar de honden in de puppy- en basistraining leren wat bepaalde commando's als 'nee', 'hier' en 'blijf' inhouden, leren honden deze vaardigheden verder toe te passen in moeilijkere situaties of situaties waarin zij veel afleiding (bijvoorbeeld van andere honden) hebben. Ook leren ze nieuwe vaardigheden aan. Het is een goede voorbereiding voor als je uiteindelijk wil gaan sporten met je hond. Tevens komen er verschillende sporten en spellen aan bod waarin baas en hond samen kunnen onderzoeken wat zij leuk vinden om te doen. 

Agility:

 Tarief: €120,00          |          Aantal lessen: 10          |          Aantal deelnemers per groep: 6 

Fysiek en mentaal zeer uitdagende sport voor honden. Na deze les zal de hond goed moe zijn. Je helpt de hond via een steeds wisselend parcours over verschillende obstakels heen. Je leert de hond bijvoorbeeld slalommen en springen over hordes. Bij de cursussen ‘agility basis 1 en 2’ leren jij en je hond alle basisoefeningen van agility. Tijdens de gewone agilitytrainingen zullen deze verfijnd en extra geoefend worden. Kosten en groepsgrootte zijn hetzelfde als bij agility.

Voorwaarden groeps- agility: 

·      De hond moet de puppycursus of basiscursus hebben gevolgd. 

·      De hond moet komen bij terugroepen 

·      De hond mag niet agressief zijn naar andere honden of mensen. Neem in dit geval eerst privébegeleiding. 

·      De sport is niet geschikt voor honden met gezondheidsrisico’s: te dik, lange rug of korte snuit. 

·      De sport is niet geschikt voor honden met blessures. 

·      De sport is niet geschikt voor te grote honden als bull mastiffs, de Duitse Dog of die Ierse Wolfshond. Voor deze rassen is agility een te groot risico. 

·      De hond heeft beide agility- basiscursussen gedaan. 

Kan jouw hond niet mee doen? Kijk dan eens bij onze hoopers training. Deze sport is een stuk minder blessuregevoelig en erg uitdagend voor de hond. 

 

Hoopers: 

Tarief: €120,00          |          Aantal lessen: 10          |          Aantal deelnemers per groep: 6 

Hoopers is een leuke cursus enigszins vergelijkbaar met agility. De hond moet een parcours met verschillende obstakels afleggen. Echter rent de baas niet mee maar stuurt de hond vanaf de zijlijn. De obstakels zijn een stuk minder blessuregevoelig dan bij agility doordat bijvoorbeeld springoefeningen en andere belastende oefeningen worden weg gelaten. De sport is dus geschikt voor iedere hond, ook voor jongere/oudere honden, kleine en grote honden, honden met blessures of honden met een risicovolle bouw. De hond leert bijvoorbeeld om tonnetjes heen te lopen en door tunnels heen te gaan. Deze sport is voor de hond mentaal erg zwaar. Hij zal na de les erg moe zijn. 

Voorwaarden hoopers: 

·      hond moet de puppycursus of basiscursus hebben gevolgd. 

·      Hond moet komen bij terugroepen 

·      Hond mag niet agressief zijn naar andere honden of mensen. Neem in dit geval eerst privébegeleiding. 


Mijn hond op dieet:

Tarief: €20,- per les. €120,-          |          Aantal lessen: 6 x 30 min          |          Aantal deelnemers per groep: 1-2

Een te dikke hond kan verschillende medische problemen krijgen als diabetes en hart- en ademhalingsproblemen. Hij heeft minder uithoudingsvermogen en voelt zich minder fijn. Met ‘mijn hond op dieet’ volgen we het gewicht van uw hond. We kijken samen naar verbetering in voeding en doen wekelijks een half uur leuke oefeningen met de hond om conditie op te bouwen. We zoeken naar passende oefeningen die hond en baas samen leuk vinden en thuis kunnen uitvoeren om de hond fit te houden.

 


E-mailen
Bellen