De Berk
Hondenschool

Visie: 

Voorop bij mijn trainingen staat plezier voor hond en baas. Veel honden worden gekocht om lekker mee te wandelen en om mee te knuffelen in huis. Echter zijn de meeste honden geboren om te werken en de baas een plezier te doen. Hiervan worden zij gelukkig. Naast de fysieke uitdaging die honden krijgen van rennen en wandelen, worden honden met sporten ook mentaal uitgedaagd. Dit kan in veel gevallen een verveelde hond tegen gaan die zijn uitdaging zoekt in het slopen van meubels en gordijnen. Daarnaast verbeterd de band tussen hond en baas en leert de hond beter te gehoorzamen op momenten dat dit nodig is. Hier zullen jij en je hond in het dagelijks leven ook veel plezier van hebben. 

Belonen van gewenst gedrag: 
Het is belangrijk om gewenst gedrag van de hond op te merken en direct te belonen. Op deze manier zal de hond het leuk vinden om met jou te trainen en voor je te werken. Hij zal het gewenste gedrag steeds meer gaan laten zien. 

Corrigeren van ongewenst gedrag: 
Het beleid bij de meeste hondenscholen in Nederland is dat ongewenst gedrag vanzelf wegvaagt als het wordt genegeerd. Echter hebben bepaalde ongewenste gedragingen als blaffen, opspringen en bijten een sterk zelf-belonend effect. Het verdwijnt dus niet vanzelf, maar word in veel gevallen alleen juist erger. 

Belangrijk is dat het corrigeren op een diervriendelijke en niet-grensoverschrijdende manier mag gebeuren. Hoe dat werkt leer je in mijn puppycursus en gehoorzaamheidstrainingen. 

Consequentie: 
Wil je jouw hond iets leren? Dan is het belangrijk dat je consequent bent. Regels zijn regels en kunnen niet ene dag streng worden gehandhaafd en op een andere dag even worden losgelaten. Tijdens de lessen zullen we ook dit belangrijke punt vormgeven en regelmatig onder de aandacht brengen. 

E-mailen
Bellen